De ruwe scans

Hallo!

Nadat vorige week druk bezig zijn geweest met het scannen van alle objecten zijn we nu bezig met het uitwerken hiervan. We hebben samengezeten met Maaike en een plan gemaakt wat er we nu mee willen gaan doen.

Aangezien de scans van de schaal en de theepot ver weg het best gelukt zijn willen we deze graag weer fysiek maken. Hierbij dachten we aan 3D printen in papier. Dit vanwege de kleur en patronen die op het object zitten en deze methoden zou deze het beste kunnen printen. Staples heeft tegenwoordig een service waar je kan 3D printen in papier: http://3dprint.myeasy3d.com/.
Op het moment hebben we contact met het bedrijf dat hier achter zit is 123D B.V. voor wat de mogelijkheden zijn.

Het idee nu is, dat we gaan laten zien wat je tot nu toe kunt met de Structure Sensor. Zo willen we graag de ruwe scan tegenover de verbeterde model zetten. Je wil in principe niet een heel product opnieuw moeten construeren, want dan had het scannen niet echt nut, dat gaan we dus ook niet doen. Wel gaan de met name de schaal en de theepot verder opknappen zodat ze wel weer reproduceerbaar zijn. En laten zien wat er kan en wat je zelf er nog aan moet doen om er echt iets concreets mee te krijgen.
Het opknappen waar we nu mee bezig zijn gaat nog niet heel vlot, maar er is een begin. Zo hebben we de 2 scans(onder- en bovenkant) van de schaal al bijna samen gevoegd. Alleen is het erg lastig om dan ook de kleur te behouden.
.schaal onderkant schaal

Voor de theepot moeten we met name het hengsel voor een deel opnieuw construeren en het begin hiervan is echter is het nog lastig om in Rhino met de mesh te werken en te zorgen dat het toch een geheel wordt.

Theepot_Edit_Kleur

Met de kamer hebben we besloten niet echt iets mee te doen, we willen het wel laten zien, maar het is een te grote gaten kaas om daadwerkelijk een kamer van te maken. (dit is een boven aanzicht)
kamer

Verder hadden we nog een vierde object, de theetafel in het Boijmans van Beuningen. Dit was een tafel die werd gebruikt in de tijd van het kopje en zou in principe in het huis aan de Herengracht gestaan kunnen hebben.
_DSC0011

Aanvankelijk dachten we dat deze scan goed gelukt was, maar hij viel nogal tegen toen we hem op de computer zagen. Hij had wel de tafel geheel gescand met kleur alleen was het heel wazig waardoor de details en schildering wegviel.  

tafel
Het leuke van deze tafel is dat je het blad kan kantelen, echter kan dat bij deze niet meer omdat hij te oud is en hij dan waarschijnlijk stuk zou gaan. Hierdoor hebben we bedacht dat we deze tafel waarschijnlijk ook willen laten printen maar dan zodat hij weer kan kantelen. Echter gaan we dit model niet verbeteren zodat men ziet hou de ruwe scan uitziet als deze geprint wordt. Alleen voegen we wel een werkend scharnier toe zodat hij het wel doet. 

Zodra er weer nieuws is komt er een nieuwe update!

Tot snel:)

Be Sociable, Share!

    Comments are closed.