Introductie project Smart Replicas

Hallo allemaal!

Wij zijn 4 studenten van de TU Delft en door middel van deze weblog gaan we jullie met ons project ‘Smart Replicas’ op de hoogte houden.

Even voorstellen: Audrey Loef, 3dejaars Bouwkunde studente, Ingmar Klappe ook 3dejaars Bouwkunde student, Senna Meij 3dejaars Industrieel Ontwerpen studente en Rosan Foppen ook 3dejaars Industrieel Ontwerpen studente. Voor dit project hebben we een ontwerpnaam bedacht: OverlaB. 🙂

We zijn afgelopen week, week 4, begonnen met dit project op donderdag 25 september. We kregen een inleiding over alle andere minor-projecten waarna we plaats namen met Maaike Roozenburg, de begeleidster van ons project. Zij vertelde ons over het Smart Replicas-project waar we ons de komende weken mee bezig gaan houden. Samengevat is dit het doel van het project: we gaan museumobjecten inscannen en 3d printen en door middel van ‘augmented reality’ de omgeving en sfeer van die tijd nabootsen als je het kopje scant met een smartphone of tablet. We gaan een visueel verhaal creëren.

Vrijdag 26 september kregen we een inleiding over de Structure Sensor, de sensor die we gaan gebruiken om tijdens dit project objecten, ruimtes en andere onderdelen in te scannen. Dit apparaat kan bevestigd worden op je iPad en met verschillende apps zijn er veel verschillende dingen mogelijk, zo ook afstanden meten tussen voorwerpen of spellen spelen waar je virtuele objecten combineert met de echte wereld.

Vandaag 29 september zijn we van start gegaan met het project. We hebben een plan opgesteld en hebben voor onszelf even iets duidelijker gemaakt wat we deze paar weken willen bereiken. Deze week is dat vooral het verzamelen van materiaal. We gaan namelijk donderdag 2 oktober naar museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam om oude kopjes in te scannen met de Structure Sensor. Dan vrijdag gaan we naar Amsterdam naar een oud grachtenpand (voorheen van de burgemeester van Amsterdam) aan de Heerengracht om daar verschillende ruimtes in te scannen. Uiteindelijk gaan we dit combineren met een poppenhuis dat goed de 17de weerspiegelt. Maar daar snel meer informatie over!

Wij gaan deze week even lekker aan de slag en houden jullie snel weer op de hoogte!

Groetjes van ons, luv

YouTube Preview Image